Project Description

Portrék, Üzleti portrék, Profil képek

Igazolványkép készítésnél nem válogathatsz, mert manapság a helyszínen végzik, de minden más esetben te magad készíttethetsz képet igényed, ízlésed szerint!

Igazán mutatós, minőségi fotóra lenne szükséged? Segítek!

  • Berecz András
  • Török-Illyés Orsolya színésznő
  • Bety Bujol the dancer
  • Andrássy Attila Jászai Mari-díjas rendező
  • Portré, Modell, Divat, Reklámfotózás

Egyszerűbb portrék

Ilyen képeket egész sokrétűen használhatsz fel, kezdve az online közösségi médiákban (profil képként facebook-on, instagram-on, stb ), társkeresőkön. Használhatod profi önéletrajzhoz vagy ha már vállalkozásban dolgozol, üzleti portréként, a saját honlapodra bemutatkozóhoz.

Minden esetben a célodhoz, felhasználási felülethez igazítom a kép stílusát. Végzett, tapasztalt fotósként szívesen segítek ennek megvalósításában, tökéletes fotósorozatot készítek rólad esetleg hozzáértő – sminkes, fodrász, stylist -szakember kollégáim segítségével, ha szükséges.

Ha portré fotózáson gondolkozol, de még hezitálsz olvasd el ezt az írásom: Hangulatok – avagy portréfotózás egyszerűen!

Modell Képek

Ha a modell szakmában szeretnél érvényesülni, akkor szinte elengedhetetlen egy profi fotósorozat megléte. A portré fotózás a kezdő lépés, ami alapján másoknak is egyértelművé válhat, hogy valóban fotogén a portrén szereplő modell és érdemes időt, energiát fektetni a karrierjének tovább építésére. A célom minden esetben a lehető legtökéletesebb képek elkészítése, hogy megrendelőként a lehető legnagyobb elégedettséggel távozz. Sokéves gyakorlat áll mögöttem, nemcsak olyanokkal dolgoztam akik már évek óta profin mozognak a fényképezőgép előtt, hanem olyanokkal is, akik először álltak kamera elé. Rendelkezem azzal a rutinnal hogy, hogy kell egy modellt instruálni abszolút kézben tudom tartani a fotózás menetét, de ha már határozott elképzelésed van, akkor természetesen előtérbe helyezem az igényeid megvalósítását! Mindent megteszek, hogy azt  kapd amit megálmodtál! Sok-sok pozitív visszajelzés, visszajáró, elégedett ügyfelem igazolja, hogy eddig ezt sikerült megvalósítani.

A Fotózás Menete

Az egyszerűbb, a komolyabb üzleti és modell portrésorozat is készülhet beltérben, stúdióban, kültéren vagy akár autentikus környezetben például saját irodában is. Teljes saját profi stúdiófelszereléssel illetve mobil világítási rendszerrel rendelkezem, így minden igényre kielégítő megoldást tudok nyújtani. Igyekszem mindenkiből kihozni a maximumot. Legtöbbször egyszerű beállításokra van igény, ilyen esetekben a klasszikus világítással szoktam a legtermészetesebb hatást elérni, de szívesen segítek ötletelni vagy akár egészen vad megoldásokat alkalmazni a cél érdekében. Nem riadok vissza a meghökkentő kérésektől sem, sőt külön élvezettel tölt el, ha kiélhetem kreativitásom, fantáziám egy-egy nem mindennapi portrézás alkalmával is, természetesen együtt gondolkodva a kedves ügyfelemmel! Fotózás közben többször mutatok az elkészült képekből és menet közben is egyeztetünk, hogy a végére biztosan meglegyen az amiért engem bíztál meg és elégedett legyél az eredménnyel! A fotózás ideje, mindig sok összetevőtől függ.

  1. ) A legrövidebb idő az 1 óra. Ilyen lehet az az eset, ha a megrendelő előkészülve érkezik a megbeszélt helyszínre. Ilyen rövid időre általában olyankor kerül sor, ha már nem először dolgozunk együtt és úgymond összeszokottan, gördülékenyen mennek a dolgok.

  2. ) 1,5 – 2 óra egy egyszerűbb portré, páros portré fotózásra lehet alkalmas, mondjuk kültéren, szintén előkészülve érkezve.

  3. ) Az átlagos és ajánlott idő egy komoly portréfotózásra körülbelül 2 -3 órát vesz igénybe, ebbe már a helyszínen végzett smink is belefér akár. Ez a fotózási időtartam már elég egy stúdiós fotózáshoz is, ahol akár különböző hátterekkel, kiegészítőkkel illetve fénybeállításokkal készíthetem el a megfelelő képeket.

Többekkel ellentétben nem készítek sok képet, hacsak nem az a kifejezett kérés. Számomra a fényképészet nem iparos munka, nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos. Annyi képet fogsz kapni amennyit szeretnél vagy kicsit többet és azok olyanok lesznek! 🙂 Tapasztalatból írom, hogy a mennyiség csak a válogatást nehezíti meg, a valódi érték inkább, ha például 5 különböző, de ütős képeket kapsz, 25 hasonló helyett! A fotózás után a kiválasztott elkészült képeket digitális formában adom át a szerződésünkben leírt feltételeknek megfelelően a meghatározott határidőig.

Ha szeretnél portré képeket, de még hezitálsz olvasd el ezt az írásom egy ilyen fotózásról: Hangulatok – avagy portréfotózás egyszerűen