Tudjátok, mennyire nem vagyok mobilos fotó párti,  😀 erre pont ezzel kapcsolatban találtak meg egy interjú erejéig, mint hivatásos fényképészt.

Az emlékmentő csapat számomra nagyon érdekes dolgokkal foglalkozik. Amikor megérkeztem hozzájuk, körbevezettek és csupa nagyszerű izgalmas dolgot láttam. Voltak kollégák akik szkenneltek fotókat, papírképről, diáról és retusáltak. Voltam egy másik helyiségben ahol brutális mennyiségű videómagnó, szalagos és kazettás magnó volt, CD és DVD lejátszók is persze. De akár Super 8-as vetitő vagy miniDV, video8 mindenféle hang és képrögzítő és lejátszó eszközök. Ők szinte mindenféle hordozóról digitalizálnak a jelen és jövő technikájához. Mivel az első végzettségem informatikus és életem eddigi részét ez és a zene tette ki, mint foglalkozás, otthonosan éreztem magam már az elejétől.

Aztán megérkezett Balázs a cég tulajdonosa, kicsit mesélt arról, hogy miről szeretné ha beszélgetnénk aztán belevágtunk a lecsóba.

Emlékmentő interjú
Emlékmentő interjú

A mobilos fotózás kitűnő lehetőség, hogy kipróbáljuk magunkat, lehet vele gyakorolni, látásmódot fejleszteni, komponálni. Egy egy komolyabb applikáció segítségével  ki lehet próbálni, milyen érzés az amikor mi állítjuk be a „vasat” és elrugaszkodunk az automata beállítások adta egysíkúságtól tered adva kreativitásunknak. Tökéletes eszköz arra, hogy el tudjuk dönteni szeretnénk e később komolyabb tanulást és gyakorlást fektetni abba, hogy megtanuljunk fényképezni. Ehhez még csak nem is kell rettenetes összegeket beruházni, mert mobilja már szinte majdnem mindenkinek van.

A fényképészet pedig másik lépcsőfok. Ha kicsit beleássátok magatok a témába a fotózás nem a pixelek háborúja…

Aki kiváncsi milyen használatra javaslom a mobilt, mint képrögzítési eszközt illetve érdekli pár jótanácsom, hogyan lehet jobb képeket készíteni egy mobillal, nézze meg a teljes interjút itt: Emlékmentő – fotózás mobillal

Az emlékmentő csapat elérhető az alábbi linken: https://shop.emlekmento.com/

Külön köszönet Havas Veronikának, hogy ezt az egészet végig menedzselte! 🙂