Rólam

Rólam ipsum.  

Magyar szabadúszó fotós vagyok. Még roll filmes géppel kezdtem a 80-as évek elején és követve a fejlődést a digitális technika megjelenése óta már azzal is fotózom. Szerencsésnek mondhatom magam, mert bátyámnak volt egy kis fotós műhelye, nagyító, szárító, hívó, mindenféle tálcák, folyadékok,  ahol megleshettem a film előhívás folyamatát egészen kicsi koromban.

Saját utam, ugyanúgy kezdtem, mint majdnem mindenki más. Családi, baráti összejövetelek dokumentálásával, majd a háziállatok, virágok stb. 🙂 Aztán megfigyeltem, hogy legjobban az emberek bemutatására vagyok fogékony, főleg portrék divatosan kifejezve headshot-ok ami a legjobban vonz.

Az emberábrázolás mellett, foglalkoztat a tárgyak, fények árnyak játéka, elvontabb tartalmak megjelenítése. Művészibb látásmódom érvényesül akár jegyes vagy esküvőfotózáskor is. Mivel Magyarországon kötelező lett a munkavállaláshoz a hivatalos állami végzettség ezért fényképész végzettséget szereztem. Tanáraim segítségével, megtanultam az alkalmazott fotográfia minden területét, művészettörténetet és olyan inspirációs lökést kaptam az alkotásra, ami elindított egy határozott úton.

Gyermekkorom óta zenélek több zeneiskolába jártam, gitáron, zongorán játszom, de két éve basszusgitáron játszani is elkezdtem tanulni. Pár éve részt vettem egy zenei szemináriumon, ahol egészen más látásmódot tanulhattam meg. Mind a mai napig aktívan játszom zenekarban, trióban és duóban is. A fotózás is egy lehetőség, hogy kiéljem kreativitásom. Szeretek alkotni, zenémmel, képeimmel adni azoknak akik meghallgatják megnézik amit csinálok.

A másik oldal ami a munka része, amit szintén szívből és maximalista módon szeretek csinálni. Fotózom termékeket, ételt, enteriőrt, de rendezvényeket, találkozókat és versenyeket is, az jegyes, esküvő és baba fotózások mellett. Minden kategóriának megvannak a szépségei. Azokat a megbízásokat szeretem, ahol kiélhetem kreativitásom és a megbízom átadja a megvalósítás teljes körű szabadságát.

A megbízásokat legyen az akár divatfotó, egy étterem étlapjának befotózása vagy egy-egy előadás, partnertalálkozó, természetesen mindig az elvárásoknak megfelelően készítem el, amennyiben konkrét a feladat. Jegyes-, esküvő fotózáskor, – mint majdnem minden esetben, bármilyen személy fotózáskor – előtalálkozásra kerítek sort, ahol megismerhetem a megbízóm kívánságát és együtt dolgozhatjuk ki azt a pontos tervet amivel a legmegfelelőbb eredmény kivitelezhető. Fontos számomra az elégedettség az ügyfeleim részéről, ami eddig minden esetben így is volt.

Sokszor vállaltam el ingyenes fotózásokat teljesen amatőr emberekkel. Ennek a tapasztalatszerzés mellett az is előnye, hogy felmértem, hogy mennyit vagyok képes kihozni olyan emberekből, akiknek kamera előtt állni újdonság esetleg teljesen elképzelhetetlen volt korábban. Sokféle embertípussal találkoztam eddig, nagyon kevés volt akivel nem sikerült közös hullámhosszra jutni. Sok pozitív visszajelzést kaptam / kapok, hogy velem milyen könnyű dolgozni, szeretik általában ahogy instruálom modelljeim, irányítom a fotózás menetét, közben fel tudnak oldódni, ami nagyon fontos, hogy teljesen életszerű képek szülessenek.

Kedves érdeklődők keressetek meg igényeitekkel, minden üzenetre válaszolok!

Amennyiben olyan igény merülne ami nincs a portfóliómban illetve nem csak fotós munka, természetesen erre is kínálok megoldást. Partnereim között van más szintén végzett profi fotográfus (ha esetleg több fotósra lenne igény) továbbá

  •  sminkes
  • fodrász
  •  videós / drónos
  • vőfély vagy mostanában divatosan ceremóniamester (hivatalos színházi színész végzettséggel és gyakorlattal)
  • 20 éves múltú rádiós DJ (mindenféle stílusban, igénytől függően)
  • országos versenyt nyert dekoros, virágkötő (csokrok, díszek, drapériák, profi világítástechnika)

összeszokott, gyakorlott stábbal is vállalunk magasabb igényű rendezvényeket, esküvőket.